Zilhicce- HAC AYI
Bismillahirrahmanirrahim
“Lebbeyk Allah, huzurundayım.” dediğinde, “Bana gelirken her şeyini geride bırak. Bana sadece ihramını, kefenini temsilen bir parça bezle gel. İhramın, kaftanındır. Aslında senin ölümün, benden başka hiçbir şeyin varolmamasıdır.” diyor.
Allah (svt), “Sizi Kendim için yarattım. Yalnızca bana geri dönmeniz için yarattım,” buyuruyor. Hz. İbrahim (as)’ın makamındaki o kişiler, hayatlarında öyle zorluklardan geçerlerdi ki… Ancak kazanacakları cennete bile bakmaz. Onlar, Rablerine geri dönmek isterler. Görmüyor musunuz, Peygamber Efendimiz (aleyhissalatu vesselam) “Rabbim’e kavuşmak istiyorum. Ancak ondan sonra Cennete gidebilirim,” demiş. Fark bu işte.
Çoğunluk, “Cennet’e gitmek istiyorum, Cennet’e gitmek istiyorum,” diyor. Ancak Allah’ı sevenler
ve Allah’ın da kendilerini sevdiği kulları, “Hayır,
ben yalnızca seni istiyorum,” derler. O seviyeye gelmek için vermeniz gereken kurbanları hayal dahi edemeyiz. Birazcık oturup düşünsek, “O vasfa sahip değilim,” deriz. Bu imana sahip olanlar için ise, onlar ne muhteşem mahlûklar diyorum.
Bizler de onları takip ediyoruz inşaAllah. Allah aciz hizmetlerimizi kabul etsin. “
Şeyh Lokman Efendi Hazretleri
______________________________________________________________________
Zilhicce aynın İlk 10 gün oruç
tutmanın fazileti:
Zilhiccenin ilk 10 gününde oruç tutmak çok faziletlidir.
* Bayram günü oruç tutmak haramdır, 9 gün tutan kurban günü kestiği eti erken yeme durumu olursa hiç bir şey yemeden önce kurban eti ile orucunu açarak 10. güne tamamlar fakat geç alma durumu varsa ve akşam ezanına kadar beklemek ve orucu açmak haramdır.
Peygamber Efendimiz (sav) bugünlerin önemini söyle ifade ediyor:
“Salih amellerin Allah’a en ziyade sevgili olduğu günler bu on gündür! Ondaki her bir günün orucu bir yıllık oruca (sevapça) esittir. Ondaki bir gece kıyamı (ibadetle ihya edilmesi) Kadir gecesinin kıyamına (ihyasina) esittir.
Peygamber Efendimizin zevcesi Hafsa (r.a) diyor ki:
“Resulullah (sav) dört şeyi terk etmezdi: Aşure günü orucu, Zilhicce’nin on günü orucu, her ay üç gün orucu ve sabahın iki rekât sü nneti.”
Ebu’d-Derda (r.a) Zilhicce ayının önemini şöyle anlatiyor: “Zilhiccenin ilk 9 günü oruç tutmalı, çok sadaka vermeli, çok dua ve istiğfar etmelidir. Çünkü Resulullah (sav):
“Bu on günün hayır ve bereketinden mahrum kalana yazıklar olsun” buyurdu.
Zilhicce’nin ilk dokuz günü oruç tutanın, ömrü bereketli olur, malı çoğalır, çocuğu belâlardan korunur, günahları affedilir, iyiliklerine kat kat sevap verilir, ölüm anında ruhunu kolay teslim eder, kabri aydınlanır, Mizan’da sevabı ağır basar ve cennette yüksek derecelere kavuşur.”
__________________________________________________________
ZİLHİCCE’NİN İLK 10 GÜNÜ OKUNACAK 5 TESBİHAT:
(Arefe günü ve Kurban Bayramı Namazına kadar çok tavsiye edilmiş zikir):
1. Zikir:
لا إِلهَ إِلا الله وَحْدَهُ لا شَرِيكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الحَمْدُ، يُحْيِي ويُمِيتُ، بِيدِه الخَيرُ، وَهُوَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ
OKUNUŞU:
Lâ ilâhe illallâhu vahdehû lâ şerîke leh. Lehül mülkü ve lehül hamdü yuhyî ve yumîtü biyedihil hayr. Ve hüve alâ külli şey in Kadir. (100 kere)
MEALİ:
” Allâh-u Te’âlâ’dan başka hiçbir ilâh yoktur. O tektir. O’nun hiçbir ortağı yoktur.
Mülk O’na aittir. Hamd O’na mahsustur. Diriltir ve öldürür. Tüm hayırlar O’nun (kudret) elindedir ve O, her şeye hakkıyla gücü yetendir. ”
2 Zikir:
أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ لَهُ ، إِلَهًا وَاحِدًا أَحَدًا صَمَدًا، لَمْ يَتَّخِذْ صَاحِبَةً وَلَا وَلَدًا، وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُوًا أَحَدٌ
OKUNUŞU:
Eşhedü el-lâ ilâhe illallâhu vahdehû lâ şerîke leh. İlâhen vâhiden sameden lem yettehiz sâhibeten ve lâ veledâ velem yekün lehü küfven ahed. (100 kere)
MEALİ:
” Ben şahitlik ederim ki; Allâh-u Te’âlâ’dan başka hiçbir ilâh yoktur. O tektir. O’nun hiçbir ortağı yoktur. Tek bir ilâhtır. Her şey O’na muhtaçtır. O, kimseye muhtaç değildir. Hiçbir eş ve çocuk edinmemiştir. ”
3. Zikir:
أشهَدُ أنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ لَهُ لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ يُحْيِي وَيُمِيتُ وَهُوَ حَيٌّ لَا يَمُوتُ بِيَدِهِ الْخَيْرُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ
OKUNUŞU:
Eşhedü el-lâ ilâhe illallâhu vahdehû lâ şerîke leh. Lehül mülkü ve lehül hamdü yuhyî ve yumît. Ve hüve hayyul-lâ yemût. Biyedihil hayr. Ve hüve alâ külli şey in Kadir. (100 kere)
MEALİ:
” Ben şahitlik ederim ki; Allâh-u Te’âlâ’dan başka hiçbir ilâh yoktur. O tektir. O’nun hiçbir ortağı yoktur. Mülk O’na aittir. Hamd O’na mahsustur. Diriltir ve öldürür. Kendisi hiç ölmeyecek bir diridir. Tüm hayırlar O’nun (kudret) elindedir ve O, her şeye hakkıyla gücü yetendir. ”
4. Zikir:
حَسْبِيَ اللَّهُ وَكَفَى، سَمِعَ اللَّهُ لِمَنْ دَعَا، لَيْسَ وَرَاءَ اللَّهِ مُنْتَهَى
OKUNUŞU:
Hasbiyallâhu ve kefâ. Semiallâhu limen deâ. Leyse verâ-Allâhi müntehâ. (10 0 kere)
MEALİ:
”Allâh yeter ve Kâfidir. Allâh, dua edeni işitir. Allah’tan öte varılacak hiçbir şey yoktur. ”
5. Zikir: